torsdag 8 november 2012

Nu är det gjort

Det kändes mer än en insemination tyckte jag. När jag satt i väntrummet så hördes det flera skrik från mottagningsrummet. Jag gissade att en kvinna också gjorde en spolning.

Jag hade inte tänkt att man kunde skrika av en spolning. På nätet har jag läst olika om att vissa får ont och andra inte. Men jag har inte läst att någon har skrikit.

Spolningen gick sådär. Han sa att han använde den nya metod som alla använder nu. Det finns en gammal metod med röntgen som man kan använda men den används inte så ofta nu för tiden.

När han först förde in ballongen så gjorde det ont. Det kändes mer än när en kateter förs in när man insemineras. Men det var uthärdligt. Det var när vätskan fördes in som det gjorde ont. Verkligen ont. Eftersom livmoderns nerver är sammankopplade med benens nerver så gjorde det ont i benen också. Men jag skrek inte. Sedan åkte ballongen ut innan gynekologen inte kunde riktigt se något. Så hela proceduren fick göras om igen. Andra gången så åkte ballongen ut igen. Nu hann han i alla fall se att lite vätska kom in i den ena äggledaren. Lika ont gjorde det i alla fall även denna andra gång. Min livmoder verkar inte vara villig att samarbeta. Han sa att om jag inte blir gravid vid nästa försök så kanske jag måste använda den gamla metoden med röntgen för att kolla mina äggledare.

Jag blev tillsagd att ta två alvedon och en ipren innan spolningen. Efteråt fick jag antibiotika utskrivet.

Jag har ätit onyttigt idag. Det bjöds på hembakad kaka av chefen och sedan köpte jag färdig pannkaka.

Men imorgon är en ny dag. Då får jag väl ta tag i viktnedgången.

Nu är planerna att jag inte ska träffa läkaren förrän i januari så nu är det en paus.

2 kommentarer:

  1. Jag har en kompis som också gjorde en spolning idag och när hon ringde för att berätta om den så berättade hon bla att hennes ben hade åkt rakt upp i luften. Jag blev både full av skratt och konfunderad eftersom det inte var alls något som jag har upplevt. Men nu läser jag här att du också kände det i benen - märkligt. Jag behövde inte ta antibiotika och det kändes som mensvärk så jag tror inte att det är samma sak jag har gjort...även om det verkar vara samma procedur med ballongen...

    SvaraRadera
  2. När jag får mens får jag alltid ont i benen. Det är min mensvärk. Vid missfallet fick jag lite blod, sedan ont i benen och sedan kom det mer blod.

    Så min teori är att de som har nerver vid livmodern som är starkt sammankopplade med benens nerver känner mer i benen vid spolningar, andra undersökningar, mens, missfall och kanske till och med förlossning.

    SvaraRadera