torsdag 23 augusti 2012

När ska jag sluta med progesteron?

Jag vet att man ska sluta när mensen kommer. Om två dagar är det den riktiga testdagen. Men jag kan inte vara säker på att jag får mens trots en någorlunda tjock slemhinna. Min kropp är inte pålitlig.

Så om jag får minus på lördag hur ska jag veta när jag ska sluta med progesteron? Ska man fortsätta med det en vecka till och sedan testa igen? Är det minus då också och fortfarande ingen mens har kommit så kan man sluta?

Förra månaden skrev jag ett inlägg om mens och två timmar senare kom den. Vi får se hur det går idag.

Så idag vaknade jag halv sex. Det är nästa vecka jag börjar jobba inte idag. Jag gick och la mig vid elva igår kväll. Mer sömn förtjänar jag men jag kan inte somna om.


2 kommentarer:

  1. Jag ställde frågan till kliniken - progesteron kan ju nämligen också fördröja mensen, så att bara fortsätta med progesteronet och vänta kändes inte som det optimala. Rekommendationen jag fick var att fortsätta ett par, tre dagar efter beräknad mens. Extradagarna var då för säkerhets skull, ifall ägget skulle ha fäst sent så man inte hunnit få det där positiva testresultatet.

    Hoppas dock att du får ett positivt testresultat så du inte behöver fundera på att sluta på ett tag... :)

    SvaraRadera
  2. Jag började blöda och trodde det var mens,slutade med proggisarna men testet visade gravid och fick börja med proffsig igen.Det blev missfall och undrade hela tiden om det var pga jag slutade.Gången efter började jag med blöda men det var positivt och jag tog proggis men blev missfall då med. Sen blev jag gravid igen men ingen blödning och allt går bra är nu i åttonde månaden.men mitt tips är sluta inte med någon medicin dörrens du säkert vet om du gravid eller ej.kramar Lina

    SvaraRadera