tisdag 11 mars 2014

Svar från en kommun

Jag mailade min egen kommun och en annan kommun om vad man ska göra igår. Den andra kommunen svarade redan idag.

Här är deras svar:

"Du har sänt en fråga om surrogatmödraskap. Det är som du skriver mycket omständligt. För det första gäller det ju att hitta en läkare som åtar sig uppgiften. I många länder är det svårt för ensamstående.I Indien är det inte tillåtet längre.
I nästan alla länder är barnet moderns vid födseln. Så först måste du få adoptera barnet i det land det föds, därefter ska man få inresetillstånd för barnet till Sverige och först därefter kan man ansöka om adoption i Sverige. Ansökan görs då till tingsrätten där barnet är skrivet. Det finns vad jag vet inga genvägar. Läs mer på http://www.surrogat.info/surrogat/’ "

Att vänta kanske ett helt år på att ordna pappersarbetet är svårt. Man får ju ingen föräldrapenning eller barnbidrag under denna tid. Det innebär att man kanske måste ha ytterligare 300 000 kr för att försörja sig själv under det år denna process tar.
Så om man har 2,5 miljoner och är villig att stanna i USA en eller två månader så kan du bli mamma. Annars får du lära dig att leva ett liv utan barn.
Det är min gissning att totalkostnaden inklusive resa, logi, mat, pappersarbete, levnadskostnader i Sverige under ett år mm blir ca 2,5 miljoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar