fredag 13 april 2012

Lite nere

Tror vädret bidrar till en stor del av känslan att jag inte är så himla glad trots att det är fredag.

Jag har också fått ont i tanden. Det började i onsdags och idag beställde jag tandläkartid till på onsdag. Fast jag vet inte om det är en tand eller tre tänder som gör ont eller om det är tandköttet runtomkring dem. Det är de tre sista tänderna i övre käken på den vänstra sidan. Det är dock mer i mitten av de tre tänderna och när tungan rör tandköttet där så gör det ont. Om jag har käken öppen så att de två tandraderna inte rör varandra gör det lite mindre ont.

Denna extra kostnad är inget jag behöver nu men är tvungen att ta.

Jag gick ute i regnet ikväll fram och tillbaka till affären. Det tar nu mycket längre tid att handla när jag måste läsa innehållsförteckningarna noga och jämföra produkter med varandra. Jag har också pratat med en vän och min syster om vad jag får och inte får äta. De lagar mat mer regelbundet än mig och har mer koll på bra och dålig mat. Jag fick en del tips ifrån dem.

Idag fick jag också boken jag beställde alltså "Hjärnkoll på vikten". Jag har bara tittat i den lite snabbt men det min syster och vän sa verkar stämma överens med det som står där.

Men det är svårt att veta vad jag får och inte får äta. Igår fuskade jag och drack äppeljuice och åt vitt bröd. Jag hade inte själv köpt detta utan blev bjuden på juicen och smörgåsen. Jag har så himla svårt att tacka nej när jag blir bjuden. Det är inte svårt att tacka nej om det är godis, läsk, fikabröd och sådant. Men om det är något som en annan person tycker är vanlig mat och därför finns inget annat att äta så är det svårt att säga nej.

Jag antar att jag får nog räkna med att ibland får jag ta med egen mat eller äta mindre om det går. Men igår kom jag hem så sent att det jag blev bjuden på blev min middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar