lördag 12 april 2014

Förra veckan

Det är svårt att komma på rubriker. Så jag orkade inte tänka mer utan skrev något.

Det blev bara 2 embryon.

Vid första IVF:en så var man så glad över att ha fått många ägg. Jag hade ju hört och läst alla historier om att det blir få ägg eller inga ägg alls. Men det var inte så många historier om de med många ägg och dålig kvalité.

Vid IVF nr 2 hade man fortfarande lite hopp kvar.

Vid IVF nr 3 så brydde jag mig inte längre. Jag visste vad resultatet skulle vara och det jag fokuserade mest på var att jag skulle må så bra som möjligt efter äggplocket. Jag hade stödstrumpor på mig hela dagen. Det hjälpte faktiskt. Jag hade inga ben som "brann" utan jag kunde efter en två timmars vila på hotellet gå ut och handla mat i mataffären och äta ute.

Det har varit mycket prat och kritik i facebookgruppen för Femmis Stockholm över att man inte får en individualiserad plan när man gör IVF. Storkklinik visste om det som hände vid IVF nr 2 men de sa inget om saker jag kan göra för att må bättre efter äggplock. Stödstrumporna var min mammas idé.

Vid insättningen så sa de bara att 2 embryon var godkända. En var helt normalt godkänd med 4 celler och en knappt godkänd med 3 celler.

De sa också att nästa gång ska jag prova ICSI. Då kanske fler ägg kan befruktas.

Jag blev genast arg då men sa inget. Varför sa de inget om detta efter IVF nr 1 och helst efter IVF nr 2?

Detta prat gjorde precis innan insättningen och i samma rum som man gör insättningen.

De vill nog bara tjäna pengar på mig och försöka få mig att göra ett fjärde IVF-försök hos dem. Läkaren sa också att detta var det bästa resultatet hittills av mina tre försök. Han sa att nästa gång ska jag ha en ännu lägre dos av Gonal-F. Jag tog 112,5 denna gång.

Båda embryona sattes in den 2 april.

Idag dag 10 var det negativt. Jag har haft några känningar på höger sida där myomet sitter men sedan har det gått bort.

Jag blev också irriterad vid insättningen att läkaren sa att jag sätter embryona vid ditt myom. Jag vet inte om han gjorde rätt eller fel men om jag var läkare skulle jag inte ha satt dem där.

Igår kväll vid nio började jag känna att jag håller på att bli förkyld eller sjuk. Jag har inte tid att vara förkyld eller sjuk nu. Jag ska gå på kalas idag och på spa imorgon med syrran. Plus att det är mycket att göra på jobbet och jag var borta 3 dagar förra veckan.

Min kropp vill inte samarbeta med mig.

1 kommentar:

  1. Jag håller tummarna hårt för att det går vägen denna gång!!
    Stor kram!

    SvaraRadera