fredag 14 oktober 2011

Fikade nyss och en kollega sa en sak

En av mina kollegors dotter som är 4 har fått diabetes. Det upptäcktes i torsdags förra veckan och dottern ska ligga på sjukhus i flera veckor. Pappan ska då vara borta från jobbet i några veckor. Igår pratade vi om att samla lite pengar och ge en present till dottern.

För ca 1 månad fick min kollega och hans fru veta att deras äldsta dotter är nästa helt döv på ena örat och nu har deras yngsta fått diabetes. Vilken otur familjen har haft. Alla utom en ville samla ihop pengar. Det är ju frivilligt så ingen var tvingad.

Den personen som inte ville protesterade och tyckte det var en privat sak och att samla in pengar ska vi inte göra.

Idag på fikat så började denna man prata om "Drömmen om ett barn" som gick på tv igår. Han tyckte det var förfärligt att ensamstående kvinnor åker till Danmark och skaffar barn. Denna kollega är ca 50 år. Han pratar inte så mycket om sig själv så jag vet inte om han har en partner eller barn. Nu är har allmänt känd för att vara lite brysk ibland när han pratar med kollegor. Chefen har pratat med honom om det tror jag men jag vet inte om det har funkat.

Det kändes så svårt att veta att jag en dag måste tala om på jobbet att jag är gravid och att jag just har åkt till Köpenhamn och gjort det själv. För jag tror inte att det går att vara tyst om hur jag blev gravid när alla vet att jag är singel.

Jag försökte känna in vibbarna från de andra kollegorna om vad de tyckte men samtalsämnet byttes sedan till prinsessan Victorias graviditet.

4 kommentarer:

  1. Jag tror att det viktigaste är att du är klar över ditt val, för de enda du behöver svara inför är dig själv och din framtida unge. Folk kommer ha åsikter längs vägen, och inte alla håller med... De flesta har väl vett att "inte hålla med" - i tysthet. Men vissa kommer definitivt att bräka.

    Viktigast för mig är iaf att jag aldrig skulle mörka vart barnet kommer ifrån, för när man börjar ljuga signalerar man till barnet att h*ns ursprung är konstigt.

    Ta hand om dig!
    kram

    SvaraRadera
  2. Tack för de goda råden. De är välbehövliga.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Jagvilljagkanjagvågar; du kommer alltid att möta på folk med olika åsikter men så länge du kan stå för det du gör och mår bra så är det faktiskt huvudsaken!

    Lycka till!!

    /Anna

    SvaraRadera
  4. Kloka råd från kloka kvinnor har du redan fått, håller med dem. Det är DITT val och DITT barn. Sen att du stöter på nötter som den där gubben på vägen, det komman du aldrig ifrån. Så bry dig inte om honom du, han verkar ju ha för vana att säga dumma saker.

    Kram!

    SvaraRadera