måndag 8 april 2013

Vill börja nu med IVF

Tiden går så långsamt.

Jag funderar på vilka veckor som jag kan göra äggplock och insättning i juni och juli. Men jag antar att man får inget schema över vilka mediciner man ska ta och när förrän journalsamtalet. Det gör ju det svårt för mig att pricka in något i juni.

Hur lång tid från medicinstart till äggplock varierar ju. Det kan ju vara 6 veckor.

Just nu finns det 7 dagar i juni som jag inte kan vara i Köpenhamn. Nu är de utspridda över månaden men den första dagen är den 15 juni vilket är dopet. Sedan 18-19 juni och sedan 27-30 juni.

Jag mailade kliniken idag om man kan få sitt medicinschema innan journalsamtalet. Tyvärr har jag inte svaren på alla mina tester än men bokade idag tid hos den läkaren som skrev ut remisserna på testerna. Om 15 dagar ska jag dit.

I juli så har jag inget bokat fram till den 27 juli.

Problemet är att jag inte vet när man ska göra ultraljud. Börjar ultraljuden två veckor innan äggplock eller är det varje vecka så fort man startar med medicinerna? Är det varje vecka så är det svårt att göra ett försök i juli eftersom jag är på semester 27-30 juni.

Annars får det bli augusti som den ursprungliga planen var.

Allt detta påverkar ju också när jag ska ta lånet. Jag vill ju ta lånet så sent som möjligt.

3 kommentarer:

  1. Fast du kan ju be att få lånet utbetalt ett visst datum så behöver du ju inte betala fram tills dess.

    SvaraRadera
  2. Hvis du får lang protokoll så er det faktisk mulig å plannere litt slik at du slipper å reise til Danmark de dagene det ikke passer :-) Jeg starter på lang protokoll i dag :-) I Norge får alle som gjør dette offentlig, lang protokoll nettopp for å unngå at de må komme til klinikken i weekenden da de ikke har folk nok på jobb. Men jeg reiser til cfc i københavn. Det går nok an å be om lang protokoll siden de gir det til alle i Norge. Jeg har lang protokoll siden jeg har endometriose.

    Lykke til!

    SvaraRadera
  3. Og forresten: Siden jeg starter med nesespray i dag (på syklusdag 21), så skal jeg til ultralyd om 14 dager. Deretter vet jeg mer, men mest sannsynlig kan jeg begynne med sprøyter om 14 dager og skal ta sprøyter i 9 dager før jeg skal til ultralyd igjen. Og da kan jeg mest sannsynlig ganske raskt reise til Danmark. Da blir det danmarsktur rundt første helgen i mai slik jeg har beregnet det. Det er det vanligste. Men dersom jeg visste at jeg ikke kunne reise den helgen, så kunne jeg fortsatt med nesespray og utsatt oppstart på sprøyter. Da kunne jeg utsatt turen til Danmark så lenge jeg hadde behov for (omtrent). Det er det som er fordel med lang protokoll.

    Lykke til! Følge gjerne med på bloggen min framover, så får du litt mer ide om hva lang protokoll er iallefall :-)

    SvaraRadera