lördag 2 februari 2013

Mensen kom + om jobbsökeri + om önskad lön

Jag har verkligen börjat få kläm på det här om när mensen kommer. När jag får ont i benen så är mensen på väg. Det dröjer inte många timmar. Jag hann alltså sätta på bindan innan mensen kom.

Den kom lite som en klocka eftersom jag anade lite att mensen skulle komma 2 dygn efter att jag slutade med progesteronet.

Om någon har ett bra tips på hur man snällt talar om för människor att man söker jobb utan att vara påträngande vore det jättesnällt. Man ska ju utnyttja sina kontakter läser man ju hela tiden. Jag har inte så många kontakter och om jag säger något till en person så fattar den att denne är den ende jag känner som jag kan använda som kontakt.

Det finns ju några som undrar vad jag jobbar med och varför jag behöver minst 30 000 kr i lön. Eftersom jag är anonym kan jag inte säga vad jag jobbar med.

1) Jag behöver få in pengar och det snabbt. Helst samma stabila summa varje månad. Alltså krävs det ett nytt jobb med en högre lön. Det är ju ingen annan som ger mig pengar till inseminationer.

2) Jag kan inte försaka allt i mitt liv för att skaffa barn. Jag behöver göra annat för att orka med allt detta och dessa saker kostar också pengar.

3) Ska jag vara ensamstående mamma så måste jag ha råd med det också. Jag såg idag att det finns en tråd på Familjeliv under Känsliga rummet och Ekonomi där någon har startat en tråd om man tjänar 30 000 kr eller inte. Där skriver någon att normallönen är nog mellan 28-32 000 kr. Jag har inte ens 28 000 kr.

4) Jag jämför mig inte men många Femmisar i Stockholm tjänar betydligt mer än mig. Vissa har råd att åka 2-3 månader i rad eller varannan månad. Den lyxen skulle jag också vilja ha. Jag har väldigt svårt att bli gravid. För varje dag som går så är det en förlorad dag. Jag blir äldre för varje dag.






6 kommentarer:

  1. Jag tror inte att normallönen ligger på 28000-32000. Jag har fyra års högskolestudier, en examen och ett OK jobb. Jag har 26500 i lön. Ska man upp över 30000 inom mitt område så handlar det om chefspositioner. Kan ju vara olika inom olika yrken, men över 30 är höga löner i min värld. Jag tror att d till viss del handlar om hur man använder pengarna man har. Jag har ett liv som kostar, med bil och barn och lever själv. Men det funkar med min lön. Visst skulle d vara schysst med mera pengar, men det går helt OK.

    SvaraRadera
  2. Lön handlar ju verkligen om vad man har för utbildning och var i landet man bor. Det finns fyra-femåriga utbildningar som ger 25 000 i lön om man bor i norrland. och tvååriga som ger 35 000 i Stockholm... Att säga att "normalt" är 28-32 är verkligen att generalisera. Kontakta ditt fackförbund, de brukar ha statistik på vad din utbildning och antal år i yrket har för snittlön. Jag arbetar kommunalt men har en teknisk utbildning, jag tjänar nog 4-5000 kronor mer i månaden än dom som har en utbildning mot vård eller administration. Orättvist men sant.

    SvaraRadera
  3. En barnskötare jag känner i Göteborg får en bra månad ut 18700 innan skatt, en nyexad it-tjej som jag nyss tillsatte får en ingångslön på 35-38 tusen. Så "generellt" finns inte, det är avhängigt anställningsår/bransch/arbetsgivare... Framförallt bransch.

    Jag tror att du behöver se över dina kostnader och hur du kan prioritera för att få livet att funka bättre. I mitt förra jobb hade jag 24 i lön, men jag fick ihop livet genom att laga mycket mat själv, inte gå på krogen så ofta osv. Alla mina inseminationer tog jag ur lönekuvertet - och de månaderna blev kanske inte så feta, men det funkade :)

    SvaraRadera
  4. Ja, det är stora variationer beroende på var man bor i landet. Det är dyrare att bo i Stockholm o lönerna ligger högre där. Om jag hade tjänat 30000 hade jag varit väldigt nöjd, efter 3 års studier. Men att jobba inom vården lönar sig sällan... Men hoppas du kan hitta ett jobb som ger dig lite mer.

    SvaraRadera
  5. Jag har läst förr att du har skrivit att du inte kan berätta saker eftersom du är anonym...men är det inte då man verkligen KAN berätta?! Du behöver ju verkligen inte alls berätta men jag tycker att det är en konstig sak att säga när du inte vill berätta vissa saker. Det är ju uppenbarligen känslig information du inte vill delge och det har jag full förståelse för!

    SvaraRadera
  6. Det borde inte vara något problem att berätta vad du jobbar med. Ytterst få arbeten (och då har man nog betydigt mer i lön än 30 000 om man innehar ett av dem) är så exklusiva att man blir "avslöjad" genom att berätta vad man gör.

    Sjukgymnast, arbetsterapeut, ekonom, lärare, bussförare, arkeolog, farmaceut, polis, ambulanssjukvårdare, säljare, undersköterska, frisör, veterinär, jurist, skolmåltidspersonal, fotvårdsspecialist, taxiförare, spärrvakt,präst, diakon,informatör, fotograf, journalist, grafiker, ljudtekniker, musiker, målare, rörmokare, plåtslagare, florist, lokförare, handläggare, sekreterare, städare, tidningsbud, socionom, väktare - listan kan göras hur lång som helst. Och nog är man anonym, vilket av dessa yrken man än har.

    Jobbar man inom den offentliga sektorn, finns det ju HUR MÅNGA SOM HELST som har samma yrke.

    Icke anonym blir du som barnflicka åt prinsessan Estelle eller liknande.

    /M

    SvaraRadera