lördag 23 februari 2013

Påminns

Pengar är ett känsligt ämne. Många vill inte prata om det.

Jag vill veta hur de andra singelkvinnorna finansierar sina resor. Det känns som att alla tjänar över 40 000 kr i månaden och då kan betala 10 000 kr varje månad utan att det känns i plånboken.

Ja, jag undrar varför vissa kan åka 2-4 månader i rad och sedan ta paus i 1-2 månader och sedan åka igen. Jag och syrran pratade om det och kom fram till att bilen tar mycket av mina pengar. Men även utan bilen skulle jag inte ha råd att åka 2-4 månader i rad. Kanske var tredje månad och någon gång varannan.

Jag brottas med mitt pengaproblem. Jag påmindes idag när vi i familjen var samlade. Det finns en stor risk att ingen av oss tre barn får barn och att familjen dör ut med oss tre. Sedan gick jag på facebook och någon postade flera bilder på dopet av sitt barn idag.

Jag vill inte att familjen samlas på ännu en födelsedag eller högtid igen utan att vi är fler i familjen.

Så idag tog jag upp tanken om lån med familjen. De tyckte jag skulle bestämma själv men sa att under en eventuell föräldraledighet har jag inte råd att betala tillbaka ett lån.

Så tidigast i oktober tror jag att jag kan åka men nu känns februari nästa år mer troligt. Det beror ju på att läkarna är lediga i slutet av december och början av januari.

Jag vill inte vänta ett år. Det är många femmisträffar det. Min syrra undrade om jag inte skulle bespara mig allt påminnande som dessa träffar gör. En efter en kommer att bli gravida i år och nästa år kommer jag ensam stå kvar igen men nya försökare. Nya försökare som jag talar om för att detta är mitt fjärde år som försökare.

Jag påmindes av Estelles födelsedagsbilder. Sådana bilder får jag kanske aldrig ta.

Det känns alltså ganska hopplöst nu.



6 kommentarer:

  1. Jag hade pengar sparade sen innan. Tjänar idag 27000, så inga 40000 här inte. Men sen är det billigare att leva i en småstad med. Haft bil i många år, men ingen fin... När jag började mina resor satte jag undan 50000 o plockade allt från den kassan, både stickor, resor o inseminationer betalades med den potten. När jag väl va gravid hade jag ungefär 15000kr kvar som jag använde till att köpa lite baby saker för o även som extra buffert till mamma ledigheten även om det kontot nu utökats med ytterligare 25000 för att kunna leva utan att plocka ut alla föräldrardagarna. Blir fattigt nu, alla pengar jag får av föräldrardagarna går till räkningarna, men är rik på kärlek i alla fall!!

    SvaraRadera
  2. Vet att du åker till Danmark men du har inte funderar på heminsemination? Då försvinner ju mer eller mindre den ekonomiska biten - svårigheten är väl att hitta en bra donator.

    SvaraRadera
  3. Jag tjänade 28500kr när jag började mina resor för två år sedan och sedan dess har jag gjort sex inseminationer och fyra ivf utan plus. Har gjort det på min lön plus 25.000kr av sparade pengar. Har bil och bor i storstad. Man får ju dock sortera bort många andra utgifter såsom t.ex kläder och heminredning men vill man så går det. Har dock fortsatt att unna mig lite restaurnagbesök då och då samt två semesterresor. Fattar faktiskt inte varför du ur ekonomiskt synvinkel måste vänta ett år. Om du tjänar under 20.000kr så kan jag förstå men annars blir jag fundersam. Beror ju dock lite på vilken bostadskostnad du har. jag har cirka 6000kr för en tvåa men du kan ju ha högre. Du skriver om lån och bank. Börja med att gå till banken så får du ju hjälp med att se hur mkt du har över varje månad. bankerna brukar vara stygga i sina prognoser så om du har över pengar när dom räknar så har du också pengar över till insemination. Om du ska låna så kanske du lika bra ska låna till ivf eftersom det ökar chanserna även om det inte hjälpte mig.

    SvaraRadera
  4. Jag har heller aldrig haft hög lön. 23 000 kr/mån hade jag när jag satte igång med mina resor. Men iof inte så stora utgifter varje månad men jag hade sparat pengar innan sedan länge. Pengar som var tänka att gå till en bostad en dag men som jag använde till försök istället. Var så tacksam för de pengarna.
    /Bebisfrön

    SvaraRadera
  5. Jag tror inte det ar manga som tjanar over 40 000. Du har sa manga idéer om hur "alla andra har det". Jag tror du maste slappa det och fokusera pa dig och ditt. Jag hade, precis som de andra sparade pengar sedan innan. Jag har alltid sparat for att ha en buffert till oforutsedda handelser. Aven om jag tjanar bra, runt 30 000, sa kunde jag aven under min studietid (da man har en inkomst pa ca 8000:- i manaden) spara.

    Ingen kan tala om for dig hur du ska gora, men jag skulle nog inte lana till insminationer, pengarna ska ju betalas tillbaka igen och ett sant lan har ju troligen inte sa lag ranta heller. Man har ANNU mindre pengar nar man ar foraldraledig, speciellt i en storstad. Jag har inte kopt klader, forutom det absolut nodvandigaste, pa flera ar. Jag gar aldrig pa restaurang (kanske eller tva ganger per ar), jag gar inte ut pa krogen, jag gar inte pa bio. Jag har valt att lagga mina pengar pa renoveringar och bebis. Nu hade jag tur och det tog sig pa tredje forsoket, men jag hade lagt undan 40 000 till fyra forsok. Hade inte det gatt hade jag nog fatt vanta nagot ar och sparat ihop 40 000 till.

    Jag sager inte det har for att gora dig ledsen eller sara dig, men du uttrycker dig hela tiden som ett offer. Som att ingeting nagonsin gar som du vill. Att ALLA andra har det sa mycket lattare och battre. Men jag kan looova att det inte ar sa. Alla har sina sorger och bedroverlser, sina mottgangar och medgangar. Det finns manga som inte har familj alls, som aldrig skulle ha rad att aka till NY eller ha bil osv. Folk drabbas av cancer, utomkveds, tumorer (som flera i de bloggar jag vet att du foljer tom), de forlorar barn och makar. Jag vill inte forminska dig eller saga att du inte far vara ledsen for att det inte gar. Kampa pa!

    SvaraRadera
  6. när jag på hösten 2011 bestämde jag att först testa heminseminsation och om inte det funkade så hade jag åkt till danmark.jag hade problem att bli gravid pga av oregelbunden mens och ägglossning så då testade jag agnus castus och på femte försöket plussade jag och i dag har jag mitt beräknade datum fast jag går nog över tiden för
    Ingen bebis har tittat ut i dag.jag tycker du ska testa heminseminsation och jag hittade min donator på villhabarn!

    SvaraRadera