fredag 7 september 2012

Teorier

Efter att ha läst allas kommentarer så vet jag att jag inte kunde göra något för att hindra detta.

Men jag kan inte hjälpa och tänka. Det gnager lite i mig.

Jag googlade innan missfallet och fick veta att det är farligt att äta vitaminpiller. De innehåller fel sorts vitaminer för foster. Så jag slutade i helgen med min Mitt Val Kvinna. Jag hann inte köpa ACO Gravid vitaminpiller. Var det fel att sluta?

Jag fortsatte att äta folsyra.

Jag googlade förra veckan på bra saker att äta. Morot skulle vara bra för det får igång magen men äter man får mycket så kan tarmarnas arbete påverka livmodern. Jag åt en morot förra veckan i torsdags.

Jag åt smörgåspålägg från Scan som salami, hushållsmedvurst osv. Jag hade köpt det innan plusset. Men på livsmedelsverkets hemsida så får man inte äta smörgåspålägg. Jag slutade inte med det efter plusset för jag tyckte att det är fel att slänga nyinköpt mat.

Jag åt gravad lax förra veckan. Det var också inköpt före plusset men åts efter plusset.

Förra veckan gjorde jag en hel del med min fritidssysselsättning. Jag hade ju sagt ja till allt innan plusset.

En hel del saker fann man ju på diskussionsforum och inte hemsidor man kan lita på. Så hur sant ovanstående är vet jag inte. Men jag har läst det och det har gnagt i mig även om jag exempelvis tycker att en morot borde inte vara farligt.

Den gravade laxen och smörgåspålägget var dumt men jag trodde inte att det skulle påverka min graviditet. Inte så tidigt.

Men jag kan inte bara äta ACO Gravid-piller om jag blir gravid igen.

Dagen innan plusset ( måndag den 27) fick jag höra av en att hon fick åka till sjukhuset på lördagen. På fredagen hade hon tagit bort tandsten hos tandläkaren. Natten mellan fredagen och lördagen väckte hennes sambo henne och sa att det är blött i sängen därför hon blöder. Hon blödde från munnen. Hennes sambo ringde genast sjukvårdsupplysningen. Sjukhuset i stan som har en akutmottagning för tandproblem öppnade kl. 8.

Hon och sambon åkte dit.

Blodet rann och rann och hon blev vitare och vitare. Hon fick dropp och de gjorde allt för att stoppa blödningen men det var svårt. De funderade om hon skulle ha blodtransfusion eftersom hon hade förlorat så mycket blod. Till slut fick de stopp på det och hon behövde inte blodtransfusion.

De frågade henne om hon åt mycket spenat. Hon sa att hon åt spenatpaj en gång i veckan och spenatsoppa en gång i veckan. Alltså två gånger i veckan.

Läkaren sa att det är farligt att äta mycket spenat. Man får jättestor risk för blödningar om man äter för mycket spenat.

Jag äter spenat varje vardag. Jag har köpt bladspenat och lägger med det i salladen som jag äter varje dag på jobbet. Jag äter sallad med en proteinkälla varje dag vid lunch. Ingen fullkornskälla vid lunch alltså.

Var det fel av mig att äta så mycket spenat?

---------------------

Efter två jobbiga kvällar är det lite bättre ikväll.

Jag var i Ica Maxi med mamma och handlade lite. Bland annat tårta. Min mamma fyller år nästa vecka och vi brukar ha ett gemensamt firande i familjen. Lättast så.

Jag köpte hamburgare på McDonalds och deras minimorötter. Nu är det ju inte farligt att äta morötter längre.

Jag känner att jag har pratat ut en hel del att jag vet att jag kan gå vidare. Nästa sak på agendan är läkarbesöket på måndag.

MEN jag kan inte släppa känslan att jag behöver någon som kan hålla om mig några timmar typ en hel kväll. En som kan trösta mig på det där sättet. Den känslan kommer att ta längre tid att försvinna. Jag hoppas imorgon men det kan nog dröja flera dagar.



3 kommentarer:

  1. Jag tycker du ska släppa alla de där tankarna GENAST. till 99% säkerhet var det ett kromosomfel eller liknande på fostret som gjorde att det inte utvecklades som det skulle och kroppen därför stötte bort det. Inget du kunde gjort åt saken över huvud taget.

    Med tanke på allt som måste klaffa med utvecklingen är det ett rent mirakel att det fakstiskt går väl så många gånger som det gör.

    Min gyn förklarade det ungefär så här. Vid varhe ägglossning är sannolikheten att ägget befruktas ca 50% (i vår ålder), sedan är sannolikheten ungefär 50% att ägget och spermierna är så felfria att det kan utvecklas till ett barn. Det betyder alltså att 50% av alla befruktade ägg dör pga av fel i arvsmassan. Detta gäller alltså fullt friska personer. Antingen dör det innan det ens hinner fästa och därför märks det aldrig, eller så dör det lite senare och det ger ett utslag på gravtest. Att du skulle få missfall av att äta morötter eller spenat är befängt. Jag kan nästan garantera att det inte finns någon forskning som visar på det (vid normalt intag, dvs inte 20 morätter eller två kilo spenat om dagen, även om jag ärligt inte tror att det är farligt heller). Aco kvinna åt jag heeeela min graviditet med ok från både BM och läkare. Det enda du ska undvika är vitaminer med höga halter A-vitamin, och det finns inte i vitaminer för kvinnor. Kolla på burken får du se.

    Du kan faktiskt inte hålla på så här. NÄR du blir gravid ska du kunna leva. Följ socialstyrelsens råd angånde matintag (alltså insjöfisk, mögelostar osv) och LEV.

    Du. Har. Inte. Gjort. Något. Som. Dödat. Ditt. Foster.

    Det var helt enkelt inte livsdugligt, tyvärr. Och det är jättetråkigt. Men du kan inte straffa dig själv.

    Var ledsen, sörj den förlorade graviditeten, men sluta älta och se framåt. Du kommer att gå under om du fortsätter så här.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med VemVet!!! Och sluta att leta efter "information" på nätet!!!! SVT visade för ett tag sen en serie om människokroppen där ett avsnitt handlade om att bli gravid: att kvinnor blir gravida överhuvudtaget är ju för fasiken ett mirakel!! Du kommer bara att må ännu sämre av att gå omkring och fundera på vad du har gjort/inte gjort. Bättre lycka nästa gång!!

    SvaraRadera
  3. Dina, du verkar ha fina bloggvänner här. Det bästa du kan göra är att lyssna på dem. Om man är en orolig själ så är det bästa man kan göra för att bli ännu oroligare, det är att googla. Jag gjorde det vid mina missfall men insåg efter ett tag att det inte var hållbart. Jag valde till slut tre källor för information, min BM, Vårgduiden och Livsmedelsverkets hemsida och höll mig endast till dem. För att få ro, för att inte låta mina tankar skena åt det absurda. För det är lätt när man är en orolig själ. Lycka till nu och ta hand om dig!

    SvaraRadera