fredag 30 augusti 2013

Behöver tips på var man köper hälsokost för fertiliteten + Nästa IVF när?

Ikväll har jag googlat. Det står mer på engelska sidor än svenska. Problemet är att jag vet inte vad medicinerna heter på svenska. Nedanstående saker ska kanske förbättra äggkvalitén.

Följande har jag hittat som jag tydligen borde köpa:

Bidrottningsgelé - Det ska finnas i svenska hälsokostbutiker

7-keto-DHEA   - Det ska inte ha några biverkningar som DHEA men jag vet inte var man kan köpa det. Vet någon om var jag kan köpa det?

Melatonin  - Jag vet inte heller var man kan köpa det.

L'arginin - Samma här

Q10 - Har någon köpt det i Sverige och har erfarenhet av det?

Vissa saker står det att man måste ta i 3 månader innan en IVF.

Jag orkar nog inte med en IVF i oktober utan vill vänta. Det är kanske bra att vänta ett par månader. Jag funderar på januari. Men väntar jag till januari så blir det omöjligt att göra ultraljud i början av januari. Alla gynekologer har ju en månads semester vid årsskiftet. Februari är för långt bort. December är kanske bra.


4 kommentarer:

  1. Melatonin går inte att köpa i Sverige då det inte räknas som ett hälsokostpreparat utan att läkemedel här. Det finns som registrerat läkemedel men får (?) bara skrivas ut till vissa patienter då effekten av det anses dåligt utredd. Det används som sömnmedel. 7-keto-DHEA tror jag inte heller går att få tag på i Sverige (om det inte ändrats sista månaderna)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Ett tips som jag använde mig av innan min sista insemination (som resulterade i min son, som nu är en månad:)är att gå på akupunktur. Vet inte om det var det som gjorde det men värt att prova. Man går före och efter både insem och ivf. Jag antar att du bor i Stockholm så då kan du kolla upp akupunktur.se. Jättetrevliga och hjälpsamma. Det är klart att det kostar lite men det är det värt:)
    På väg med storken och Leo

    SvaraRadera
  3. Jag tycker nog inte du ska blanda och mixtra hej vilt. Det är trots allt läkemedel (mer eller mindre) som du stoppar i dig. Dessutom är många av dem inte forskade på i detta sammanhang utan det är mest spekulationer och "hemma-testande" av diverse vanliga människor.

    Jag gick också på akupunktur innan jag blev gravid med MT, både före och efter, precis som På väg med Storken. Om inte annat så är det väldigt avslappnande. DET skulle jag prova i första hand.

    SvaraRadera
  4. Jeg tipper at L'arginin er det samme som arganolje? Det kan du nok få kjøpt. Billigst er det i marokko, om du kjenner noen som skal reise dit (det er der arganoljen stort sett blir produsert) Bidronninggele er helt ufarlig, så det er bare å kjøpe. Når det gjelder melatonin og DHEA, ville jeg vært forsiktig og ikke tatt det uten samråd med lege. Jeg har ei venninne som har gjort ivf i Finland. Der er de veldig flinke og tenker svært alternativt, sammenliknet med Danmark. Hun fikk behandling med DHEA. Og hun ble gravid, selv om hun hadde veldig dårlige odds. Jeg vet også at de er veldig flinke i Hellas. Kanskje vurdere det? På Serum i Athen er de veldig flinke og tenker på mye mer enn de gjør ved de fleste klinikker i Danmark. I det siste har jeg også hørt en del om behandling med antibiotika for å lykkes bedre.

    Melatonin er for behandling av PCOS. Hvis du har det, så kan jo det være noe, men det ville jeg jo gjort i samråd med en lege da.

    DHEA er for dårlig eggreserve, men det er veldig avansert og det er et testosteron som regnes som doping.

    SvaraRadera