lördag 31 augusti 2013

Jag skulle vilja gråta

I och med alla dessa misslyckande så har jag börjat känna mer och mer saknaden efter en egen familj. Jag har börjat försöka komma på positiva saker som jag kan fylla mitt liv. Jag orkar inte med fler misslyckanden i mitt.

Jag var på min bästa väns kalas idag. Det var kul att träffa alla i hennes familj igen. Syskon med respektive och hennes föräldrar samt ett par vänner.

Jag är öppen med det jag gör så jag pratade om mina misslyckanden med alla som ville höra. De visste ju sedan tidigare vad jag gör. Det är inte så att jag börjar prata om det utan frågar de så berättar jag gärna. Det är bra att många får veta hur jobbigt det kan vara att som singel att göra detta. Det ökar medvetenheten och förhoppningsvis gör det att fler tycker att det ska tillåtas i Sverige. Vi pratade om vad som är tillåtet i USA och andra länder i Europa.

De alla önskade att de kunde hjälpa mig.

Efter kalaset när jag körde ensam hem så kände jag att jag vill gråta. Det var dock aldrig så djupt att jag skulle börja gråta. Jag har kvar lite av den känslan nu.

När jag kom hem så kände jag att just nu skulle surrogatmamma vara rätt för mig. Men det finns inga pengar till det. Jag vet inte hur många IVF jag orkar med. Med surrogatmamma så skulle jag orka några försök till med mina egna ägg. Men då vill jag amerikansk expertis till hjälp om jag ska göra få fram egna bra ägg.

Det är skönt att det inte är något som kan stoppa mig från att drömma.

Jag vet inte om jag är redo för äggdonation heller. Det positiva vid en äggdonation är att jag då slipper göra göra en IVF med mediciner och äggplock.

Jag skulle vilja träffa någon som gör äggdonation. På de träffar jag har gått på så har det inte funnits någon som gör ägg- eller embryodonation. Jag tror att dessa personer inte känner att det är rätt att gå på försökarträffarna. Jag vet att det finns några som ordnar ägg- och embryodonationsträffar för försökande och de som har barn via dessa metoder. Men jag har ingen lust att sitta med andra som har fått sina barn. De brukar oftast prata om hur det är att ha barn. De säger att de har glömt en del om hur deras försök var. Kommer de ihåg så kan de inte prata ostört för de måste ta hand om sina barn. Vad får jag ut av det?

Jag har tänkt på akupunktur i några veckor. Just nu känns det som att jag inte skulle klara av det. Jag måste blunda när någon tar blod ifrån mig. Blunda kan man nog inte göra vid akupunktur. Man måste väl titta ifall man ligger fel eller det gör ont och man måste peka vilken nål som gör ont.

Jag mailade den danska kliniken igår med resultatet. Jag passade på att fråga om de tycker att jag kan göra något för att förbättra min äggkvalité. Här är deras svar som kom idag:

Jeg er ked af at du har testet negativ.
Med hensyn til næste behandling skal du holde en pause måned og kan først starte på din næste menstruation. Planen er igen en kort behandling med Gonal F i mindre dosis. Din ægkvalitet kan være svær at ændre på, men jeg vil anbefale at du får tjekket dit stofskifte (TSH) inden behandlingsstart og forts. med Metformin. Med hensyn til din kost vil jeg anbefale at du reducerer indtaget at kulhydrater men spiser mere protein. Dette pgr din PCOS.
Du er velkommen til at kontakte os igen når du er parat til endnu et forsøg.

2 kommentarer:

  1. De har aldrig pratat om att köra långa programmet, en kompis gjorde det. Inte jätte insatt men är väl över två menscyklar då. Hoppas du finner kraft att fortsätta kämpa! Kram Åsa med Tuva

    SvaraRadera
  2. Nej, de har aldrig sagt något om det.

    Jag har fått känslan att det är till för de som har svårt att få fram ägg.

    SvaraRadera